Zoeken

Europa wil geldtransfers Marokkaanse diaspora bemoeilijken

25 juni 2022 - 09:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokko bereidt zich voor op een verscherping van de Europese regelgeving betreffende de overdrachten van de Marokkaanse diaspora. Een aantal Europese landen, waaronder met name Frankrijk, voeren nu al druk uit op Marokkaanse banken om een inzicht te krijgen in de financiële activa van Marokkanen die in hun land wonen.

Het onderwerp werd ter sprake gebracht door de wali van Bank Al-Maghrib, Abdellatif Jouahri, tijdens de persbriefing die volgde op de 2ᵉ vergadering van de Raad van de Centrale Bank. De Europese Unie zou bankverrichtingen voor Marokkanen die in het buitenland wonen complexer kunnen maken, zo waarschuwde hij.

Lees ook: Daling overdrachten wereld-Marokkanen verwacht

Vooruitlopend op dit probleem is enkele maanden geleden een commissie opgericht om de kwestie te onderzoeken. "We bereiden een ontwerp voor met bankenunie GPBM, voor het ministerie van Buitenlandse Zaken, zodat de minister tijdens zijn besprekingen met de Europese Unie over alle nodige informatie beschikt," zei Jouahri.

Lees ook: Marokko wil eigendommen wereld-Marokkanen controleren

"Het doel is ons voor te bereiden op de mogelijkheid van een EU-regelgeving die het voor onze banken moeilijker zou maken om met onze Marokkanen in het buitenland te werken. Sommige landen zijn daar zelfs al mee van start gegaan. De Centrale Bank bevestigt opnieuw haar vastbeslotenheid om wereld-Marokkanen de mogelijkheid te blijven bieden hun geld naar Marokko over te maken", zo besloot hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team