Zoeken

Bab Darna: wereld-Marokkanen demonstreren in Casablanca

3 juni 2022 - 19:40 - Marokkanen in het buitenland

©

De slachtoffers van de vastgoedgroep Bab Darna, waaronder Marokkanen die in het buitenland wonen, demonstreerden opnieuw voor het Hof van beroep in Casablanca. Ze riepen de rechterlijke macht op het proces te versnellen om de teruggave mogelijk te maken van de fondsen die verduisterd werden door de beheerders van Bab Darna, die zich momenteel in de Oukacha gevangenis in Casablanca bevinden.

De demonstratie duurde ongeveer 18 uur, waarin de betogers, waaronder Marokkanen die in het buitenland wonen, slogans scandeerden tegen Bab Darna en de rechterlijke macht opriepen het proces tegen de belangrijkste verdachten te versnellen. Ze willen het geld dat hen ontnomen werd zo snel mogelijk terugkrijgen.

Lees ook: Nieuwe ontwikkelingen in de Bab Darna-zaak

Onder de gearresteerden is Mohamed El Ouardi, de CEO van Bab Darna. Hij wordt ervan verdacht het geld van zijn slachtoffers naar Panama te hebben doorgesluisd. Tijdens een recente hoorzitting met procureur-generaal Hassan Daki, spraken vertegenwoordigers van de slachtoffers over deze verduistering en riepen op tot een onderzoek. Het geld zou gaan naar een zogenaamde Panamese investeringsgroep met de naam "Bod Capital", gevestigd in Panama. De gerechtelijke politie in Casablanca doet momenteel onderzoek.

Lees ook: Marokko: slachtoffers Bab Darna eisen hun geld terug

Op basis van dit nieuwe bewijsmateriaal vraagt de verdediging van de slachtoffers om een deskundigenoordeel over de bankrekeningen van de bedrijven die aan de verdachten toebehoorden. Dit wordt gedaan om de route van de fondsen te bepalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team