Zoeken

Marokko bereidt reeds Eid ul-Adha voor

30 mei 2020 - 13:00 - Marokko

©

Minister Aziz Akhannouch van Landbouw en Visserij heeft laten weten dat zijn afdeling reeds met de voorbereidingen voor Eid ul-Adha was begonnen.

Het belangrijkste feest in de Islam wordt naar verwachting eind juli of begin augustus gevierd. De coronavirus pandemie en de droogte die Marokko al maanden teistert, maakt de organisatie van het feest dit jaar extra moeilijk.

Volgens Akhannouch is het organiseren van Eid ul-Adha in de eerste plaats "een logistieke kwestie". Het probleem bevindt zich voor de bewindsman niet binnen de familiekring, maar op de markten die moeten worden georganiseerd voor de verkoop van schapen.

De Marokkaanse miljardair liet tijdens een wekelijkse sessie van de raadkamer weten dat zijn afdeling daarvoor nauw samenwerkt met het ministerie van Binnenlandse zaken.

Wetenswaardig is dat in de laatste dagen twaalf markten in Marokko toestemming hebben gekregen om te heropenen en dat veertig anderen in de komende dagen ook opnieuw klanten zullen mogen ontvangen.

Gegevens van de voedsel- en warenautoriteit ONSSA tonen aan dat dit jaar 2,6 miljoen dieren beschikbaar zijn voor Eid ul-Adha.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team