Zoeken

Marokko: landbouwers verzetten zich tegen annulering Eid ul-Adha

7 juni 2020 - 20:10 - Marokko

©

Marokkaanse veehouders vrezen voor een annulering van Eid ul-Adha. Meerdere partijen, waaronder de PADS-partij, stellen voor om het feest dit jaar niet te vieren vanwege de coronacrisis.

"De overgrote meerderheid Marokkanen kan het schaap voor Eid ul-Adha niet betalen. En degenen die daar wel de financiële middelen voor hebben, zouden er beter aan doen de prijs van het dier in het speciaal coronafonds te storten", schreef PADS enkele dagen geleden in een brief aan de regering waarin wordt gepleit voor een annulering van het Offerfeest.

Abdel Fattah Ammar, voorzitter van de Kamer van landbouwers in de regio Casablanca-Settat, oordeelt dat een dergelijk besluit desastreus zijn voor Marokkaanse landbouwers.

De landbouwsector wordt al hard getroffen door de coronavirus pandemie en de sluiting van de markten. Landbouwers worden bovendien al drie jaar geteisterd door de droogte. Een annulering van Eid ul-Adha zou "de genadeslag kunnen zijn".

Voor Abdel Fattah Ammar zal de annulering van het feest enkel mogelijk zijn als de regering een financiële steun aan veehouders toekent.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team