Zoeken

Marokko en Duitsland bezegelen hervatting betrekkingen

18 februari 2022 - 10:20 - Marokko

©

Marokko en Duitsland hebben woensdag beloofd "nauwe en vriendschappelijke betrekkingen" met elkaar aan te knopen en een nieuwe dialoog op te starten, om "misverstanden in hun betrekkingen uit de weg te ruimen".

De twee landen "zijn overeengekomen de samenwerking te hervatten op alle gebieden en alle belanghebbenden daarbij te betrekken", aldus een gezamenlijke verklaring, uitgegeven na een online bijeenkomst tussen de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita en zijn Duitse ambtgenoot Annalena Baerbock.

Lees ook: Marokkaanse ambassadeur in Berlijn terug op post

De ministers prijzen de grote meerwaarde van de betrekkingen tussen Marokko en Duitsland en herbevestigen het gedeelde belang om deze betrekkingen een extra impuls te geven, om zodoende de uitdagingen aan te gaan en te voldoen aan de eisen van de heropleving na de coronacrisis, zo gaat de verklaring voort.

Bij deze gelegenheid verwelkomde het hoofd van de Duitse diplomatie ook de terugkeer van de ambassadeur van Marokko naar Berlijn en kondigde ze de naderende aankomst van de nieuwe ambassadeur van Duitsland in Rabat.

Lees ook: Duitsland benoemt nieuwe ambassadeur in Marokko

In mei 2021 riep Marokko zijn ambassadeur uit Berlijn voor overleg terug naar Rabat, na een reeks "diepe misverstanden" met Duitsland, over kwesties die het koninkrijk als essentieel onderdeel van zijn soevereiniteit beschouwd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team