Zoeken

Marokko reageert op "uitgestoken hand" van Duitsland

24 december 2021 - 16:20 - Wereld

©

Marokko heeft gereageerd op de uitgestoken hand van Duitsland. De twee landen hebben hun diplomatieke betrekkingen verbroken wegens diepe meningsverschillen over de kwestie van de Sahara. De recente verklaringen van Duitse verantwoordelijken zouden kunnen leiden tot een hervatting van deze betrekkingen.

In een verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkanen in het Buitenland, prees Marokko de positieve aankondigingen en constructieve standpunten van de nieuwe Duitse regering.

Lees ook: Duitsland wil vrede met Marokko

Berlijn heeft onlangs te kennen gegeven dat het de bladzijde van misverstanden wil omslaan en de betrekkingen met Rabat opnieuw wil aanhalen. "Het is in het belang van beide landen om ’goede’ en ’alomvattende’ diplomatieke betrekkingen te herstellen," aldus de Duitse regering, die het koninkrijk omschreef als een "belangrijke partner".

Lees ook: Sahara: Duitsland en Marokko dichter bij elkaar

Het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken oordeelt dat deze aankondigingen het mogelijk zouden maken de samenwerking te hervatten en de diplomatieke missies van de twee landen in Rabat en Berlijn weer normaal te laten functioneren. Marokko hoopt ook dat de verklaringen vergezeld zullen gaan van daden die de nieuwe houding weerspiegelen en een nieuw begin inluiden van betrekkingen die gebaseerd zijn op duidelijkheid en wederzijds respect.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team