Zoeken

Duitsland benoemt nieuwe ambassadeur in Marokko

11 januari 2022 - 15:00 - Wereld

©

Duitsland zou de benoeming voorbereiden van een nieuwe ambassadeur in Rabat. De naam van Thomas Peter Zahneisen wordt hierbij genoemd. De diplomatieke autoriteiten van de twee landen zullen aanstaande maandag telefonisch over dit onderwerp van gedachten wisselen.

Het herstel van de betrekkingen tussen Marokko en Duitsland zou in de komende dagen gestalte moeten krijgen met de benoeming van een nieuwe Duitse ambassadeur in Rabat, aldus L’Opinion. Volgens bronnen die dicht bij dit dossier staan, zou de diplomaat Thomas Peter Zahneisen voor deze post kunnen worden weerhouden en zou hij zijn geloofsbrieven binnen de week aan de Marokkaanse autoriteiten moeten voorleggen.

Lees ook: Marokko blij met toenaderingsinitiatief Duitsland

De diplomatieke autoriteiten van de twee landen zullen naar verwachting telefonisch overleggen met betrekking tot de komst van de nieuwe Duitse ambassadeur in Marokko. Hij zal Götz Schmidt-Bremme opvolgen, die Rabat kort na het uitbreken van de crisis tussen de twee landen verliet.

Lees ook: Duitsland nodigt Koning Mohammed VI uit voor staatsbezoek

Thomas Peter Zahneisen is directeur humanitaire hulp van het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken en heeft verschillende diplomatieke posten bekleed in Frankrijk en Afghanistan. Hij was ook de permanente vertegenwoordiger van zijn land bij de Verenigde Naties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team