Zoeken

Marokkaanse ambassadeur in Berlijn terug op post

25 januari 2022 - 17:00 - Marokko

©

De Marokkaanse ambassadeur in Duitsland, Zohour Alaoui, die in mei voor overleg naar Rabat werd teruggeroepen vanwege de "negatieve" houding van Berlijn in de Sahara-kwestie en de "pogingen om het koninkrijk uit te sluiten van regionale bijeenkomsten over Libië", zal spoedig naar Berlijn terugkeren.

Ambassadeur Zohour Alaoui keert deze week terug naar de Duitse hoofdstad. De diplomatieke crisis tussen de twee landen behoort tot het verleden. Marokko heeft ingestemd met de aanstelling van een nieuwe ambassadeur voor Duitsland in Rabat, waarmee de diplomatieke betrekkingen worden hersteld.

Lees ook: Duitsland nodigt Koning Mohammed VI uit voor staatsbezoek

Aan het begin van het nieuwe jaar 2022 heeft de Duitse president Frank-Walter Steinmeir zijn nieuwjaarswensen overgebracht aan Koning Mohammed VI en hem uitgenodigd voor een staatsbezoek aan zijn land. De Marokkaanse regering juichte deze stap toe. "De regering heeft met grote voldoening kennis genomen van de positieve en belangrijke verklaringen van de Duitse regering en van de inhoud van het bericht dat de Duitse president aan de koning heeft gestuurd," aldus regeringswoordvoerder Mustapha Baitas.

Lees ook: Marokko blij met toenaderingsinitiatief Duitsland

Marokko verbrak de betrekkingen met Duitsland in maart 2021 "wegens diepe meningsverschillen over fundamentele kwesties van het koninkrijk".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team