Zoeken

Stijging Covid-19 in Marokko: deskundigen pleiten voor 3ᵉ vaccindosis

19 juni 2022 - 20:20 - Marokko

©

Verscheidene deskundigen bevelen een derde dosis aan van het coronavaccin, om Marokkanen beter te beschermen tegen de verschillende varianten van het virus en om de verspreiding van de pandemie in het land in te dammen.

Marokko wordt de laatste weken geconfronteerd met een toename van het aantal coronabesmettingen, waarschuwen verschillende specialisten. Ze raden burgers en ingezetenen aan om gebruik te maken van de boosterdosis van het vaccin. Volgens de laatste cijfers hebben slechts 6.505.269 mensen drie doses van het coronavaccin ontvangen, het aantal mensen dat de tweede dosis heeft gekregen, is gestegen tot 23.330.713 en 24.844.322 kregen enkel de eerste dosis.

Lees ook: Koning Mohammed VI besmet met coronavirus

Ihsan El Meskini, een viroloog en onderzoeker, zegt aan Hespress dat "de Omikron-variant andere sub-mutanten heeft voortgebracht, waarvan er één (BA.2) zich sterk verspreid in Marokko, gebruik makend van de mobiliteit van de mensen en het toerisme, zowel lokaal als internationaal". Hij voegt eraan toe dat "het aantal dagelijkse aantal coronabesmettingen 1600 gevallen heeft bereikt en dat dit aantal deze zomer exponentieel zal stijgen met het oog op de vakantie voor Eid ul-Adha, wanneer mensen in grote aantallen door het land reizen.

"De nieuwe golf zal matig zijn, in tegenstelling tot de vorige coronagolven, gezien de natuurlijke immuniteit die na besmetting met de ziekte wordt verworven en de toename van de vaccinatiegraad van personen over de hele wereld," vervolgt hij.

Lees ook: Gaat Covid-19 de vakantie bederven voor wereld-Marokkanen?

Professor Said Moutawakil, een reanimatie-arts, zegt van zijn kant dat "de derde dosis de collectieve-immuniteit versterkt, dat is vooral van belang voor personen ouder dan 65 jaar, volgens wetenschappelijk onderzoek en klinische proeven die zijn uitgevoerd door deskundigen op het gebied van de wereldgezondheid".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team