Zoeken

Marokko: nieuwe demonstratie 20 Februari Beweging

19 februari 2021 - 09:20 - Marokko

©

Zaterdag staat in Rabat een mars gepland ter herdenking van de 10e verjaardag van de 20 Februari Beweging. Op sociale netwerken zijn door activisten en verenigingen verschillende oproepen gelanceerd.

Volgens de website Alyaoum24 is de oproep gunstig onthaald door een twaalftal mensenrechtenorganisaties in Marokko, onder de leiding van het Marokkaans Sociaal Front (FSM). De slogan "10 jaar strijd tegen onderdrukking, tirannie en beperking van de vrijheden" werd door de verschillende organisaties gedeeld.

FSM heeft in dit verband aangekondigd dat de demonstratie, die nog op de goedkeuring van de autoriteiten wacht, een gelegenheid zal zijn om "leuzen te scanderen waarin wordt opgeroepen tot de vrijlating van politieke gevangenen en gewetensgevangenen en tot het afzien van hun gerechtelijke vervolging".

"Macht voor het volk" en "sociale rechtvaardigheid" behoren tot de belangrijkste eisen van deze protestbeweging, die de sociale ongelijkheid en het onvermogen van de regering om ingrijpende veranderingen teweeg te brengen aan de kaak stelt.

De autoriteiten van hun kant verdedigen zich met het argument dat aan de meeste eisen zou zijn voldaan met de goedkeuring van de grondwet van 2011, die op initiatief van Koning Mohammed VI tot stand is gekomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team