Zoeken

Marokko onder vuur: ruim 800 verantwoordelijken naar Dubai voor COP28

8 december 2023 - 15:00 - Marokko

©

Leila Benali, Marokkaanse minister van Energieovergang en Duurzame Ontwikkeling, wordt ervan beschuldigd met een delegatie van ruim 800 mensen naar de COP28 in Dubai te zijn gegaan.

De BBC publiceerde een artikel waarin de grootste delegaties op de COP28 werden gerangschikt op basis van het aantal deelnemers. Marokko staat op de tweede plaats met 823 personen, net achter Nigeria. Het koninkrijk zou maar liefst drie vliegtuigen hebben gehuurd om aan de COP28 deel te nemen.

Lees ook: Prinses Lalla Hasnaa in Dubai (video)

Het artikel belichtte ook de kritiek van burgers op overheden die grote sommen geld uitgeven aan delegaties, terwijl de bevolking kampt met stijgende kosten voor voedsel en basisbehoeften. Marokkaanse media bevestigen dat minister Benali een uitgebreide groep mensen meenam, inclusief haar volledige kabinet, ambtenaren en journalisten van door haar gewaardeerde Franstalige media.

Lees ook: Twee Marokkanen bij meest invloedrijke klimaatspecialisten ter wereld

Een bron dicht bij minister Benali weerlegt deze berichten en biedt een alternatief perspectief. Deze bron stelt dat de delegatie van het ministerie van Energieovergang uit niet meer dan tien functionarissen bestaat. Enkel haar kabinetschef en de helft van de centrale directeuren zijn aanwezig. Het genoemde aantal van 823 personen zou betrekking hebben op alle delegaties van andere Marokkaanse ministeries, publieke organisaties, NGO’s en verenigingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team