Zoeken

Twee Marokkanen bij meest invloedrijke klimaatspecialisten ter wereld

23 maart 2019 - 12:20 - Marokko

©

Twee Marokkanen staan dit jaar in de lijst van meest invloedrijke persoonlijkheden in de strijd tegen klimaatverandering. De ranking werd door het internationaal platform Apolical opgesteld.

Mohamed Sefiani, burgemeester van Chefchaouen, is de eerste Marokkaan in de lijst dankzij zijn inzet op lokaal, nationaal en Afrikaans niveau voor het milieu en de duurzame ontwikkeling.

Hakima El Haite, voormalige staatssecretaris voor Milieu, staat eveneens in de ranking. Het succes van de klimaattop COP22 in Marrakech in november 2016 is deels aan haar te danken. El Haite was een jaar na de top door Koning Mohammed VI ontslagen na de presentatie van een rapport van de Rekenkamer over het ontwikkelingsprogramma "Al Hoceima Manarat Al Moutawassit".

In de Top 100 van meest invloedrijke milieuspecialisten bevinden zich onder meer de burgemeester van Parijs Anne Hidalgo, De Zweedse Greta Thunberg en enkele bekende Afrikanen waaronder Anthony Nyong, directeur Klimaatverandering van de AfDB, Mithika Mwenda, activist en secretaris-generaal van de pan-Afrikaanse alliantie voor klimaatrechtvaardigheid, Josefa Leonel Correia Sacko, Commissaris van de Afrikaanse Unie voor rurale economie en landbouw en de voormalige Rwandese minister van Landbouw Agnès Kalibata.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team