Zoeken

Prinses Lalla Hasnaa in Dubai (video)

4 december 2023 - 09:00 - Wereld

©

Prinses Lalla Hasnaa vertegenwoordigt Koning Mohammed VI op de Klimaattop COP28, die vrijdag in Dubai van start is gegaan.

Bij haar aankomst in Expo City Dubai werd Prinses Lalla Hasnaa verwelkomd door de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, António Guterres, en Sheikh Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, president van de Verenigde Arabische Emiraten. Na een groepsfoto met staatshoofden, regeringsleiders en vertegenwoordigers van de deelnemende landen, nam Prinses Lalla Hasnaa deel aan de conferentie.

Lees ook: Lalla Hasna ontmoet prins Albert II van Monaco

De top werd geopend met toespraken van de Secretaris-Generaal van de VN, de president van de Verenigde Arabische Emiraten en Koning Charles III van Groot Brittannië. Ongeveer 160 staatshoofden, regeringsleiders en vertegenwoordigers van de staten-partijen zullen nationale verklaringen afleggen over de aanpak van klimaatverandering en de plannen van hun landen om de emissiereductie-verplichtingen te versnellen.

Lees ook: Prinses Lalla Hasna stralend in Parijs (foto’s)

COP28 wordt gezien als een essentieel platform voor het realiseren van klimaatambities en het versterken van duurzame ontwikkeling ten behoeve van huidige en toekomstige generaties. Het biedt ook een kans voor staten en niet-statelijke actoren om hun samenwerking te versterken en gezamenlijke inspanningen op het gebied van klimaatactie te leveren. De klimaattop loopt tot 12 december in Dubai.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team