Zoeken

WK 2030: Marokkanen zullen gedwongen afval moeten sorteren

25 januari 2024 - 08:00 - Marokko

©

In aanloop naar het Wereldkampioenschap voetbal van 2030, dat Marokko samen met Spanje en Portugal zal organiseren, is het koninkrijk van plan 6 miljard dirham te investeren in een afvalscheidingsproject in de zes steden waar de wedstrijden zullen plaatsvinden.

"Als onderdeel van de voorbereidingen voor het WK 2030 zijn verschillende projecten voorgesteld, waaronder die voor de zes steden die de wedstrijden zullen hosten. Hier zal afvalscheiding worden geïmplementeerd, wat naar verwachting ongeveer 6 miljard dirham zal kosten in de komende twee jaar," kondigde Leila Benali, minister van Energie-overgang en Duurzame Ontwikkeling, dinsdag aan in het parlement.

Lees ook: Afvalbeheer centraal in Marokkaanse voorbereiding op WK 2030

De minister gaf aan dat haar departement 277 miljoen dirham zal investeren in de modernisatie van 13 afvalsorteer- en -verwerkingscentra, waarvan er reeds 6 zijn gerealiseerd. "Er waren lacunes in het oude programma die we hebben geprobeerd te overwinnen door 6 partnerschapsovereenkomsten te sluiten met de private sector om het afvalverwerkingssysteem voor gebruikte batterijen en oliën te structureren. Nu werken we aan het uitgeven van aanbestedingen voor de verwerking van plastic afval met het ministerie van Handel en Industrie," zei ze.

Lees ook: Marokko: 21 miljard dirham voor afvalbeheer

Benali meldde ook dat "in het kader van de strategie voor afvalreductie en -verwerking een nationaal programma is opgesteld om de wettelijke basis te leggen. Een aantal projecten zijn gestart, waaronder de hervorming van de wet betreffende het beheer en de verwijdering van afval."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team