Zoeken

Israël opent binnenkort een handelsmissie in Marokko

17 januari 2023 - 11:00 - Economie

©

Voor Israël is de ontwikkeling van de handelsbetrekkingen tussen Rabat en Tel Aviv en het enthousiasme van de investeerders, aanleiding om binnenkort een handelsmissie in Marokko te openen.

Er ligt een mooie toekomst in het verschiet voor de handelsbetrekkingen tussen Marokko en Israël. Op 10 januari 2023 werd een webinar getiteld "Opportunities in the Israeli market" georganiseerd door de Vereniging van Marokkaanse Exporteurs (ASMEX) in samenwerking met het Marokkaanse Agentschap voor Ontwikkeling van Investeringen en Export (AMDIE). Het Israëlische verbindingsbureau in Marokko, het Marokkaanse ministerie van Industrie en Handel en de Federatie van Israëlische Kamers van Koophandel waren ook aanwezig. Tijdens de webinar werd bekend gemaakt dat Israël nog dit jaar een handelsmissie in Marokko wil openen.

Lees ook: Overeenkomst tussen Marokkaanse en Israëlische werkgeversorganisaties

De aanleiding voor dit voornemen zijn de groeiende handelsbetrekkingen tussen Rabat en Tel Aviv en het enthousiasme van de investeerders. Zeev Lavie, vice-voorzitter van de Federatie van Israëlische Kamers van Koophandel (FICC), verzekerde dat Israël zal werken aan de promotie van de onderlinge handel via Marokkaanse investeringen. Deze investeringen komen ook ten goede aan de historische, culturele en economische banden tussen beide landen. Hij benadrukte de talrijke troeven die zijn land aan Marokkaanse investeerders te bieden heeft.

Lees ook: Marokko-Israël: "Al 2 jaar succesvolle betrekkingen"

"De Israëlische markt is een van de meest succesvolle in het Midden-Oosten en trok de afgelopen twee jaar steeds meer investeerders aan dankzij de bilaterale matching-overeenkomst tussen de twee landen," zei Hassan Sentissi, voorzitter van ASMEX. Volgens hem zal deze virtuele bijeenkomst worden gevolgd door een B2B-missie naar Tel Aviv, die van 27 februari tot 1 maart is gepland. Op die manier krijgen ondernemers de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en duurzame samenwerkingsverbanden aan te gaan.

Bladna.nl