Zoeken

BCP versterkt aanbod voor Marokkaanse diaspora in de VAE

23 oktober 2022 - 12:00 - Economie

©

Om de investeringen uit te breiden en te bevorderen heeft BCP Group haar activiteiten in de Verenigde Arabische Emiraten uitgebreid met nieuwe bankactiviteiten specifiek voor wereld-Marokkanen.

In Abu Dhabi organiseerde de groep op 17 en 18 oktober drie evenementen: de inhuldiging van een dochteronderneming voor advies inzake bedrijfsfinanciering "BCP Middle East", de lancering van de 1ᵉ editie van de Bladi Investment Tour voor Marokkanen die in de Emiraten wonen, en de inhuldiging van het nieuw ontworpen vertegenwoordigingskantoor in Abu Dhabi.

Lees ook: Geldoverdrachten wereld-Marokkanen kostbare hulp voor staat en gezinnen

BCP Middle East is gesitueerd in het internationale financiële centrum van Abu Dhabi, één van de sterkste in de regio met meer dan 6000 gevestigde bedrijven. Het is de eerste pan-Afrikaanse bank die zich vestigt op de Abu Dhabi Global Market. Het is de bedoeling Marokkaanse en niet-Marokkaanse investeerders te ondersteunen bij hun investeringsprojecten in Marokko en sub-Sahara Afrika.

Daarom organiseerde de bankgroep in Dubai haar eerste editie van de Bladi Investment Tour. Het gaat om een evenement voor Marokkanen die in de Emiraten of in de regio wonen en dat een vervolg zal krijgen in andere delen van de wereld. Het evenement is bedoeld om wereld-Marokkanen aan te moedigen in Marokko te investeren, of het nu gaat om particulieren of industriëlen. Er wonen volgens de BCP 65.000 Marokkanen in de Verenigde Arabische Emiraten, waarvan velen in gekwalificeerde functies werken en zich in een comfortabele financiële situatie bevinden.

Lees ook: Koning Mohammed VI: "Marokkaanse diaspora is bron van trots"

Om deze klantenbasis aan te trekken, opende de bankgroep een volledig heringerichte vertegenwoordigingskantoor in Abu Dhabi met de nieuwe grafische huisstijl van de BCP. Het bedrijf, dat al 15 jaar aanwezig is in de Emiraten, is al jaren een trouw aanspreekpunt voor de Marokkaanse gemeenschap.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team