Zoeken

Israël start groot project in Marokkaanse Sahara

26 maart 2023 - 16:30 - Economie

©

De Israëlische minister van Innovatie, Wetenschap en Technologie, Ofir Akunis, heeft tijdens de VN-conferentie over water in New York aangekondigd dat zijn land een groot project heeft gelanceerd in de Marokkaanse Sahara.

Het betreft een project voor aquacultuur in de Sahara, aldus de Israëlische minister. Sinds de normalisatie van de betrekkingen tussen Marokko en Israël zijn er belangrijke overeenkomsten en partnerschappen gesloten in alle sectoren. Ofir Akunis prees de Abraham-akkoorden die op 22 december 2020 werden ondertekend tussen Marokko, de Verenigde Staten en Israël en die een nieuwe dynamiek hebben gegeven aan de betrekkingen tussen de twee landen.

Lees ook: Israël bouwt zeeviskwekerij in Tanger

Volgens de minister heeft "het driepartijenakkoord de weg vrijgemaakt voor veelbelovende vooruitzichten" op verschillende gebieden. Dit heeft Israëlische investeringen in de Sahara gemotiveerd, zoals dit project voor aquacultuur. Of het nu gaat om militaire, culturele, sportieve, diplomatieke of commerciële aangelegenheden, de twee landen onderhouden uitstekende betrekkingen die in de komende jaren nog zullen worden versterkt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team