Zoeken

Marokko: 98% minder toeristenboekingen

1 mei 2020 - 18:40 - Economie

©

De toeristische sector is zwaar getroffen door de gezondheidscrisis in Marokko en de maatregelen die werden getroffen om de coronapandemie te bestrijden, met name de sluiting van de grenzen en het luchtruim.

Volgens gegevens van het Marokkaans verkeersbureau ONMT daalden de boekingen tussen 1 en 13 april dit jaar met 98 procent in het koninkrijk, een harde klap voor de reissector.

In een nieuw rapport geeft het ONMT een gedetailleerd overzicht van de verwachte gevolgen van de coronacrisis op het toerisme in Marokko en de rest van de wereld. Volgens de dienst staat de wereldwijde toeristische sector bijna stil met 90 procent minder boekingen.

Het luchtpassagiersverkeer daalde volgens gegevens van Eurocontrol tussen februari en maart met 96 procent in Marokko, 88 procent in Frankrijk, 87 procent in Spanje, 86 procent in Duitsland, 82 procent in Groot-Brittannië en 81 procent in Turkije.

Een ander onderzoek van het Brits adviesbureau BCG in Groot-Brittannië, Duitsland, de Verenigde Staten, Canada, Italië en Frankrijk, toont aan dat op vakantie gaan de eerste uitgave is waarvan huishoudens hebben afgezien, terwijl het budget voor sportapparatuur, voedsel, medicijnen en hygiëne aanzienlijk is toegenomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team