Zoeken

Marokko: collectieve ontsnapping uit psychiatrisch ziekenhuis

24 februari 2022 - 11:40 - Marokko

©

Veertien patiënten, waarvan sommige bijzonder gevaarlijk zijn, zijn uit het psychiatrisch ziekenhuis van Inezgane, in de regio van Agadir ontsnapt. Eén van de weglopers is gearresteerd, maar 13 anderen worden nog steeds gezocht.

De ontsnapping vond eind vorige week plaats in afwezigheid van de verantwoordelijken van het psychiatrisch ziekenhuis van Inezgane, meldt Al Ahdath Al Maghribia. De ontsnapping van de 14 patiënten, waarvan een aantal als gevaarlijk worden beschouwd en een bedreiging vormen voor de openbare orde, heeft de plaatselijke autoriteiten en de Koninklijke Gendarmerie gemobiliseerd.

Lees ook: Psychisch gestoorde passagier zorgt voor chaos op vlucht uit Dakhla

Een van de weggelopen patiënten werd aangehouden door de gendarmerie. Over hem wordt gezegd dat hij een zeer zwaar verleden heeft. Naar de 13 andere patiënten wordt nog steeds actief gezocht.

Lees ook: Marokko man met psychische stoornissen ontvoert baby

Volgens verklaringen van de directeur van de psychiatrische inrichting, zouden de patiënten van de restauratie- en renovatiewerkzaamheden gebruik hebben gemaakt om de collectieve ontsnapping te organiseren. De ontsnapping van de psychiatrische patiënten is ook te verklaren door de druk waaronder het personeel van het ziekenhuis staat: moeilijke arbeidsomstandigheden, overbevolking binnen de inrichting en de aanwezigheid van verschillende "ernstige patiënten", voegde de directeur eraan toe. Deze rechtvaardigingen overtuigen de vakbondsleden en de verenigingen nauwelijks, ze wijzen op nalatigheid van de verantwoordelijken van de inrichting.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team