Zoeken

Geen enkel Marokkaans ziekenhuis behoort tot de beste

20 maart 2022 - 20:20 - Marokko

©

Niet één Marokkaans ziekenhuis behoort tot de 250 beste medische instellingen ter wereld volgens de algemene rangschikking van Newsweek.

Het weekblad heeft zijn ranglijst van ’s werelds 250 beste ziekenhuizen voor 2022 gepubliceerd, opgesteld in samenwerking met het Statista Institute. Het Amerikaans weekblad heeft zijn ranglijst gebaseerd op verschillende criteria: een onderzoek naar de tevredenheid van ziekenhuispatiënten, aanbevelingen van medische professionals en kwaliteitsdiensten zoals hygiënemaatregelen, de kwaliteit van de zorg voor bepaalde procedures en zelfs het aantal patiënten per arts of verpleegkundige.

Lees ook: Marokko gaat 20 nieuwe ziekenhuizen bouwen

Er staat geen Marokkaans ziekenhuis op de lijst. Slechts twee ziekenhuizen uit Arabische landen haalden de lijst van de beste ziekenhuizen ter wereld. Het gaat om het Saudische King Faisal Specialist Hospital and Research Center (126ᵉ) en de Cleveland Clinic in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten (129ᵉ). De ziekenhuizen Mayo Clinic (1ᵉ) in Rochester, Cleveland Clinic (2ᵉ) en Massachusetts General Hospital (3ᵉ) in de Verenigde Staten, vormen de top drie van beste ziekenhuizen in de wereld.

Lees ook: Marokko: ziekenhuizen mogen geen patiënten meer weigeren

Verscheidene Europese ziekenhuizen, zoals het Centre Hospitalier Universitaire Vaudois in Zwitserland en de Charité-Universitätsmedizin in Berlijn in Duitsland, en Aziatische ziekenhuizen, zoals het University Hospital of Tokyo in Japan en het Singapore General Hospital, hebben de top 20 gehaald. Het Israëlische ziekenhuis Sheba Medical Center staat op de 10ᵉ plaats in deze ranglijst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team