Zoeken

Eerste veerboot aangekomen in Nador, wereld-Marokkanen dolgelukkig (foto’s)

21 juni 2021 - 16:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokkanen die in het buitenland wonen kwamen zaterdag aan boord van een veerboot aan in de haven van Bni Nssar in Nador. Zij zijn blij dat ze eindelijk naar Marokko kunnen reizen, nadat dit gedurende meerdere maanden niet mogelijk was vanwege de coronapandemie.

De reizigers reageerden dolgelukkig bij hun aankomst in Nador. "Ik kan niet beschrijven hoe blij ik ben om terug te zijn in mijn land na een lange afwezigheid als gevolg van de Covid-19-pandemie. De reis was uitstekend. Wij zijn onze vorst, Koning Mohammed VI, zeer dankbaar voor zijn tegemoetkomingen," vertelde een Marokkaanse vrouw die in het buitenland woont aan Le360.

De vertegenwoordigers van de plaatselijke autoriteiten hebben de in het buitenland verblijvende Marokkanen hartelijk welkom geheten. Ze kregen dadels en melk aangeboden.

Koning Mohammed VI had alle betrokkenen bij het lucht- en zeevervoer opgedragen redelijke prijzen te hanteren om de terugkeer van de Marokkaanse diaspora te vergemakkelijken. Deze instructies zijn tot op de letter gevolgd.

"Het is een grote vreugde om weer voet op de grond van mijn land te zetten. Allah Insar Sidna", zei een zestigjarige Marokkaanse burger enthousiast. Voor sommigen is het twee jaar geleden dat zij voor het laatst naar hun land van herkomst zijn teruggekeerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team