Zoeken

Marokko: Britten gearresteerd na poging bekering lokale bevolking

4 november 2020 - 09:40 - Marokko

©

Zeven Britse toeristen zijn in Essaouira gearresteerd op verdenking van het bekeren van de lokale bevolking. De Britten zouden Marokkanen hebben willen bekeren tot het boeddhisme.

Dagblad Assabah meldt dat vier van de toeristen op verschillende plekken van de stad mensen begonnen aan te spreken. Dit trok de aandacht van de politie. Toen ze overgingen op het verspreiden van drukwerk werden de Britten gearresteerd.

Het is niet de eerste keer dat buitenlandse geloofsorganisaties Marokkanen proberen te bekeren tot een ander geloof. In 2010 werd een Amerikaans zendelingenorganisatie de toegang tot het land ontzegd. Zij probeerden toen 33 kinderen te bekeren tot hun geloof.

De staatsgodsdienst van Marokko is de islam. Buitenlanders zijn vrij om hun eigen religie te behouden. Echter is veelgoderij verboden in Marokko. Hiervoor kan men een celstraf krijgen van zes maanden tot drie jaar.

Marokko staat op plek 35 van de 50 landen die christenen in zijn land vervolgt, aldus Global Index of Persecution of Christians 2019.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team