Zoeken

Amerikaanse evangelisten willen naar Marokko terugkeren

18 september 2020 - 13:00 - Marokko

©

De missionarissen van zeven Amerikaanse kerken die 10 jaar geleden uit Marokko waren gezet voor proselitisme, hebben besloten om naar het koninkrijk terug te keren.

Marokko had hen er tien jaar geleden van beschuldigd 33 kinderen in Ain Leuh tot het christendom te hebben willen bekeren.

Een Amerikaanse priester, lid van de democratische partij, oordeelt dat in Marokko "de geloofsvrijheid sindsdien is verbeterd". De missionarissen hebben daarom besloten "om een nieuwe poging te doen op het platteland, in regio’s die hulp nodig hebben."

"Het bezoek van paus Franciscus heeft de anglicaanse en christelijke kerken dichter bij elkaar gebracht met een gemeenschappelijk gebed. Een uniek geloof dat, naar we hopen, een nieuw Marokko heeft kunnen baren.", benadrukt de fervente aanhanger van presidentskandidaat Joe Biden.

In 2010 had Marokko een vijftigtal christenen het land uitgezet voor proselitisme. Voor het ministerie van Binnenlandse zaken schonden de missionarissen de wetten en procedures door "van de armoede van sommige families gebruik te maken via de opvang van hun kinderen". Proselitisme wordt in Marokko gestraft met van 6 maanden tot 3 jaar gevangenisstraf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team