Zoeken

Koudegolf Marokko: overheden bereiden hulp aan bevolking voor

2 december 2020 - 09:00 - Marokko

©

De toezichtscomités van Taza en Chtouka Aït Baha bereiden zich voor om, onder leiding van de gouverneurs, de bevolking te hulp te schieten tijdens de koudegolf waarmee ze te kampen krijgen.

Een geschatte bevolking van 660.000 mensen, verdeeld over 1426 douars en 213 lokale autoriteiten, krijgt sinds 2009 een aanzienlijke steun om de kou het hoofd te bieden dankzij een interventieplan van de regering.

Het plan omvat een serie maatregelen waaronder de oprichting van een coördinatiecentrum voor snelle interventies op niveau van het ministerie van Binnenlandse Zaken en de betrokken provincies. Dan kunnen zij op het juiste moment en de juiste plaats ingrijpen. De maatregelen houden ook rekening met de organisatie van onmiddellijke interventies door middel van helikopterredding en de mobilisatie van sneeuwruimmachines.

Om deze maatregelen op regionaal niveau in de praktijk te kunnen brengen, organiseren de gouverneurs nu reeds bijeenkomsten. Dit is met name het geval bij Taza, waar het toezichtscomité de maatregelen heeft onderzocht om de effecten van de koudegolf en sneeuwval tijdens het winterseizoen 2020/2021 zoveel mogelijk tegen te gaan.

Ze voorzien in onder meer een verdeling van hulp zoals dekens, verbeterde ovens en levensmiddelen voor de 17.325 inwoners verdeeld over zeven lokale besturen en 58 douars die voor deze maatregelen in aanmerking komen, aldus de gouverneur van de provincie. Ze krijgen ook toegang tot gezondheidszorg via medische campagnes.

Ook in Chtouka Aït Baha kwam het toezichtscomité bijeen om proactief maatregelen tegen de koudegolven te beoordelen. De gouverneur van deze provincie benadrukte vooral het belang van de coördinatie tussen de verschillende organisaties en de doeltreffendheid van de acties die worden ondernomen om de continuïteit van de dienstverlening aan de bevolking in de afgelegen douars te verzekeren. Met inbegrip van de toegang van de leerlingen tot de scholen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team