Zoeken

Marokko: slachtoffer poging tot onteigening wint rechtszaak

22 november 2020 - 18:20 - Marokko

©

Een slachtoffer van een poging tot onteigening heeft haar rechtszaak hierom gewonnen. Ze diende voor de coronapandemie een klacht in tegen de fraudeurs. De rechtbank in El Jadida heeft de vrouw in het gelijkgesteld. De daders krijgen gevangenisstraffen opgelegd.

Het is een nieuw schandaal in een poging om mensen van hun eigendom te onteigenen. De daders hadden in eerste instantie een verzoek gedaan bij de rechtbank om juist de vrouw van haar eigendom te beroven, meldt de krant Assabah. De daders, twee mannen en twee vrouwen, hadden een klacht tegen de vrouw ingediend om haar van een stuk grond in Doukkala te ontzetten.

Volgens hen was er niet genoeg bewijs dat de vrouw de daadwerkelijke eigenares was van het stuk grond van 2000 m². En dat juist zij de rechtmatige eigenaars zijn. De daders zouden juridische stappen hebben ondernomen tegen de eigenares, haar zoon en getuigen van een akte van de adoel.

In totaal zijn er 25 zittingen geweest waarvan een deel in afwezigheid van beide partijen. Met de noodtoestand was de rechtszaak vertraagd. Een vonnis liet daarom op zich wachten. De rechter gaf gelijk aan de vrouw en de daders werden veroordeeld tot een gevangenisstraf. Zij hadden op verzoek van de aanklager valse documenten getoond en een niet bestaand bedrijf opgegeven. Op deze manier probeerden zij de eigendomsregistratie in te dienen bij de lokale overheid.

De hoofdverdachten krijgen een celstraf opgelegd van vijf jaar. Een medeplichtige krijgt drie jaar cel en een ambtenares moet vier jaar de cel in.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team