Zoeken

In Marokko gestrande Britse zedendelinquent via videoconferentie voor de rechter

14 juni 2020 - 21:40 - Marokko

©

Andrew Keith McNeill, een 60-jarige Brit uit Oadby, wordt in zijn land vervolgd voor het bezit van beelden van mishandelde kinderen. De zestiger zit sinds de sluiting van de grenzen vast in Marokko. Hij verscheen eerder deze week via videoconferentie voor de Britse justitie.

McNeill gaf tijdens de virtuele zitting de feiten toe. Volgens de Britse procureur Sally Bedford werden op een computer in de woning van de verdachte in Leicestershire, een twintigtal foto’s van mishandelde kinderen aangetroffen. De foto’s worden als "zeer ernstig" beschouwd.

In de woning van Andrew Keith McNeill werden ook cannabisplanten gevonden. De advocaat van de verdachte hoopt op een lichte straf daar zijn cliënt de feiten onmiddellijk en schriftelijk heeft toegegeven en altijd heeft meegewerkt aan het onderzoek.

Er bestaat volgens de raadsman ook geen twijfel over het feit dat de cannabisplanten enkel voor eigen gebruik bedoeld waren. De rechter verklaarde zich na de zitting onbevoegd en heeft de zaak naar de Crown Court in Leicester doorverwezen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team