Zoeken

Marokkaanse diplomaat leidt ambassade via videoconferenties vanuit Kenitra

4 mei 2020 - 16:40 - Marokko

©

El Mokhtar Ghambou, ambassadeur van Marokko in Kenia, zit vast in Kenitra. Hij was op vakantie in het koninkrijk toen de grenzen en het luchtruim werden gesloten en kon daardoor niet naar Nairobi terugkeren.

De ambassadeur verbleef enkele dagen in Nador en vervolgens in Kenitra. Hij zou naar zijn ambassade terugkeren toen hij net zoals miljoenen mensen werd verrast door de sluiting van de grenzen en het luchtruim.

Ghambou waarschuwde minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken van de situatie waarna hem werd gevraagd om zijn functie van ambassadeur in Kenia en Burundi via videoconferentie te vervullen. Dat bericht Assabah.

Dankzij zijn medewerkers in Kenia blijft zijn ambassade zich onder meer inzetten voor de verdediging van de Marokkaanse Sahara. Ghambou was enkele dagen geleden te gast in het televisieprogramma "The Books Café" van de Keniaanse journalist en schrijver Tony Mochama. Hij hekelde toen de separatistische handelingen van het Polisario. "Er is geen conflict rond de Marokkaanse Sahara. Het conflict bestaat enkel in het hoofd van de separatisten en hun Algerijnse beschermers.", verklaarde hij toen via videoconferentie.

De diplomaat nodigde ook Keniaanse journalisten en verantwoordelijken om zelf de zuidelijke provincies van Marokko te bezoeken en zo de economische en sociale vooruitgangen in de regio vast te stellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team