Zoeken

Marokko: bierfestival ging door ondanks controverse

12 november 2022 - 16:00 - Marokko

©

Het bierfestival Oktoberfest dat in Marokko gepland stond, vond uiteindelijk plaats in Mohammedia, ondanks de controverse die ontstond na de bekendmaking van de organisatie van het festival in het koninkrijk.

Het bierfestival zou aanvankelijk plaatsvinden in een tent in Bouskoura bij Casablanca, maar werd op het laatste moment verplaatst naar de Royal Golf van Mohammedia, waar het op 28 oktober werd gehouden.

Lees ook: Marokko host eerste bierfestival

Het festival, dat werd georganiseerd door de Duitse Kamer van Koophandel, vond plaats na een golftoernooi en werd geanimeerd door een beroemde Duitse muziekgroep, meldt Maghreb Intelligence.

De catering, halal en zuiver Beiers, werd verzorgd door vijf Duitse en drie Marokkaanse koks, aldus dezelfde bron, die eraan toevoegt dat bier en frisdranken werden geserveerd aan de deelnemers die elk 1000 dirham betaalden om het evenement bij te wonen.

Lees ook: Marokko: oproep tot annulering eerste bierfestival

De organisatie van het bierfestival in het koninkrijk had voor veel controverse gezorgd, ondanks het feit dat alcohol overal verkrijgbaar is. Een petitie tegen het evenement verzamelde zelfs 20.000 handtekeningen.

Bladna.nl