Zoeken

Al Hoceima krijgt militaire basis

3 november 2022 - 16:00 - Marokko

©

Marokko heeft een nieuwe militaire basis opgericht in het noorden van het land, in Al Hoceima. Op die manier kunnen de problemen van illegale immigratie en smokkel beter worden bestreden.

De militaire basis in Al Hoceima is de derde in Marokko. Volgens het laatste nummer van het tijdschrift van de Koninklijke Strijdkrachten (FAR) werd de basis op 18 augustus ingehuldigd. De basis is opgericht op bevel van Koning Mohammed VI, de chef-staf van de strijdkrachten, "om de eenheden van de Royal Armed Forces te herstructureren en om de uitdagingen van het koninkrijk, zoals illegale immigratie en smokkel, het hoofd te bieden".

Lees ook: Marokko bouwt marinebasis in Dakhla

Deze nieuwe militaire basis moet "de volledige en permanente bescherming van de Marokkaanse land-, lucht- en zeegrenzen waarborgen". Dit wordt mogelijk gemaakt door de operaties te coördineren en de inspanningen van de militaire eenheden en de lokale autoriteiten te bundelen. Hierdoor zal snel en doeltreffend langs de kust kunnen worden opgetreden", aldus dezelfde bron. "Het zal het koninkrijk ook meer flexibiliteit en vrijheid van handelen geven om zich voor te bereiden op een noodsituatie in de regio tussen het oosten van Al Hoceima en het noorden van Moulay Bousselham", voegt men eraan toe.

Lees ook: Marokko en Israël willen een militaire basis opzetten bij Melilla

De nieuwe militaire basis staat onder bevel van brigadegeneraal Hassane Erreda. De inhuldiging vond plaats op het hoofdkwartier van het Eerste Infanteriebataljon in Al Hoceima in aanwezigheid van hoge militaire en civiele autoriteiten. Deze basis in het noorden van het koninkrijk volgt op een in februari opgerichte basis in het oosten bij de Algerijnse grens.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team