Zoeken

Eerste bierfestival in Marokko krijgt lauw onthaal op sociale media

25 juli 2022 - 19:00 - Marokko

©

Marokkaanse internetgebruikers koesteren gemengde gevoelens met betrekking tot het eerste "Oktoberfest", het meest prestigieuze bierfestival ter wereld, dat op 28 oktober in Bouskoura zal worden gehouden. Sommigen drijven zelfs de spot met het initiatief.

In Marokko wordt het initiatief van het eerste Beierse bierfeest "Oktoberfest", van de Duitse Kamer van Koophandel en Industrie, verre van positief onthaald. De "all-inclusive" tickets zijn al verkrijgbaar en kosten tussen 800 en 1000 dirham voor leden en van 1200 tot 1400 dirham voor niet-leden, maar veel Marokkaanse internetgebruikers reageren terughoudend en sommigen zelfs spottend.

Lees ook: Marokko host eerste bierfestival

"Bier, moeder der ondeugden", "Koufar", "Aanval op de Marokkaanse morele waarden", "In Casa is het elke dag Oktoberfest", "Ik heb erover gedroomd. In Casablanca is het al doorgegaan",... zijn enkele van de duizenden reacties op sociale media. Sommige internetgebruikers verzetten zich uitdrukkelijk tegen het bekende feest, dat gewoonlijk in München in Duitsland wordt gevierd.

Lees ook: Marokko: alcoholprijzen rijzen de pan uit na Ramadan

In Marokko is de verkoop en consumptie van alcohol aan moslims in principe verboden krachtens een wet uit de jaren zestig, die "het aanbieden of verkopen van alcoholische dranken aan Marokkaanse moslims of aan minderjarigen onder de 16 jaar verbiedt", meldt Hespress. Maar ondanks dit verbod wordt bier toch door veel Marokkanen geconsumeerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team