Zoeken

Verschillende regio’s in Marokko getroffen door Britse variant

6 april 2021 - 15:00 - Marokko

©

Ondanks de voorzorgsmaatregelen van de Marokkaanse autoriteiten, heeft de dienst voor het genomisch en epidemiologisch toezicht voor SARS-CoV2, de circulatie van de Britse variant en de verspreiding ervan in zeven Marokkaanse regio’s vastgesteld. Een scenario dat een nieuwe lockdown steeds onvermijdelijker maakt.

In een verklaring zegt het ministerie van Volksgezondheid dat de volledige sequentie van het genoom, de aanwezigheid van de kenmerkende mutaties van de variant heeft bevestigd. Tot op heden zijn 89 gevallen toegewezen aan B.1.1.7 (Britse variant) en zijn er geen andere zorgwekkende varianten in Marokko bevestigd.

Hoewel het ministerie niet heeft aangegeven om welke regio’s het gaat, is er wel nadruk gelegd op het feit dat naast de mutaties die specifiek zijn voor de opgespoorde varianten, er regelmatig ook nieuwe mutaties worden vastgesteld zonder dat die klinische of epidemiologische gevolgen hebben.

Het Nationaal Consortium voor Genomisch toezicht van SARS-CoV2 blijft alert en informeert de gezondheidsautoriteiten over de genetische evolutie van de Covid-stammen die in Marokko circuleren en over de mogelijke aanwezigheid van inheemse varianten die gevolgen hebben voor de volksgezondheid. Burgers wordt dringend verzocht de sanitaire maatregelen in acht te nemen om de verspreiding van het virus te beperken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team