Zoeken

Marokko: nieuwe belastingvoordelen voor onroerend goed

17 november 2020 - 19:00 - Economie

©

De financiële commissie van de Eerste Kamer heeft zojuist twee nieuwe maatregelen aangenomen in het kader van de registratiebelasting. Zo worden onder meer de stimuleringsmaatregelen voor onroerend goed, aangenomen in de gewijzigde financieringswet voor 2020, verlengd tot juni 2021.

Van de twee bepalingen die door de Financiële Commissie van de Eerste Kamer zijn goedgekeurd, draait de eerste om de verlenging van de periode voor de korting op registratierechten tot juni 2021. Dit geldt voor woningen ter waarde van 140.000 of 250.000 dirham voor gezinnen met lage inkomsten, maar ook voor woningen of grond bestemd voor residentieel gebruik met een waarde van maximaal 2,5 miljoen dirham. Voor deze laatste categorie wordt de korting niet alleen gehandhaafd tot juni 2021, maar ook uitgebreid naar onroerend goed met een waarde tot 4 miljoen dirham.

Door de belastingdruk op kopers te verlagen hoopt de Marokkaanse regering de aankoop van woningen te stimuleren en de bouwsector in alle segmenten nieuw leven in te blazen. Volgens statistieken van het ministerie van Volkshuisvesting, is de maatregel die afgelopen augustus werd ingevoerd zeer succesvol.

Een andere wijziging de registratierechten is de vermindering van 1 naar 0,5% voor de samenstelling en de uitbreiding van kapitaal. Minister Mohamed Benchaâboun van Financiën gaf geen details over dit amendement toen hij dit op donderdag 12 november aan de Eerste Kamer heeft bekendgemaakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team