Zoeken

Marokko maakt belangrijkste leverancier aardgas binnenkort bekend

22 juni 2022 - 12:40 - Economie

©

Na een lange periode van studies en onderhandelingen, staat Marokko eindelijk op het punt zijn allereerste overeenkomst voor de invoer van aardgas met een leverancier te ondertekenen.

De ondertekeningsceremonie zal binnenkort plaatsvinden, kondigde minister Leila Benali van Energie in het parlement aan. "We hebben tientallen reacties ontvangen. Na een versnelde procedure zal het eerste contract in de komende dagen, uiterlijk volgende week, worden ondertekend", aldus de minister.

Lees ook: Spanje voert meer gas uit dan het uit Algerije invoert

Volgens Benali zijn er een tiental groepen die gespecialiseerd zijn in de uitvoer van aardgas via de zee, die kunnen voldoen aan de vraag van Marokko. Ze herinnerde eraan dat het koninkrijk op korte termijn een behoefte aan aardgas heeft van 500 miljoen m³ per jaar, meldt Medias24.

Lees ook: Spanje aarzelt om gas naar Marokko te verschepen

Op de vraag of de onderbreking van de Algerijnse gasleveranties aan Marokko, ten gevolge van de opschorting van de Maghreb-Europa Gaspijplijn (GME), tot een tekort heeft geleidt in de elektriciteitsbehoeften van Marokko, antwoordde de minister formeel ontkennend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team