Zoeken

Marokko breidt gasinfrastructuur uit

21 april 2022 - 16:20 - Economie

©

Om zijn economische welvaart te behouden is Marokko van plan zijn energievoorziening uit te breiden. Het koninkrijk zal een moderne gasinfrastructuur van de nieuwste generatie aanleggen.

Er zal worden geïnvesteerd in de aanleg van gaspijpleidingen, havens, opslag- en hervergassingsinstallaties om een concurrerende energievoorziening voor de industrie en de industriële sector te waarborgen, zo meldt Aujourd’hui Le Maroc, waarbij de minister van Energietransitie en Duurzame Ontwikkeling, Leila Benali, wordt geciteerd.

Lees ook: Repsol heeft spijt van vertrek uit Marokko

Het is de bedoeling onafhankelijkheid op energiegebied mogelijk te maken voor aardgas, volgens Leila Benali. Dit zal gebeuren door de conversie van vloeibaar aardgas (LNG). Deze omzetting moet plaatsvinden in de maritieme zones en op het Marokkaans grondgebied, hetzij via een drijvende elektriciteitscentrale, hetzij via een terminal aan land.

Volgens de minister moet de sector economische en financiële berekeningen maken om voor de meest directe oplossing te kunnen kiezen, waarbij zij erop wijst dat de havens van Mohammedia en Nador volgens de nationale havenautoriteit (ANP), klaar zijn om vloeibaar aardgas te ontvangen.

Lees ook: Grote gasvoorraden ontdekt in Marokko

Marokko is ook geroepen een leidende rol te spelen op het gebied van concurrerende waterstof, aldus Leila Benali, die wees op het belang van deze "gasinfrastructuur van de XXIᵉ eeuw", die de bijmenging van waterstof mogelijk zou kunnen maken naar het voorbeeld van landen die 30% waterstof toevoegen in bestaande pijpleidingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team