Zoeken

Marokko bij belangrijkste klanten Franse wapenindustrie

6 juni 2021 - 11:20 - Marokko

©

Uit het jaarverslag het Franse ministerie van Strijdkrachten blijkt dat Marokko een van de grootste afnemers is van Franse wapens.

In 2020 was Marokko een van de grootste klanten van de Franse wapenindustrie. In het jaarverslag van het Franse ministerie van Strijdkrachten staat vermeld dat Marokko vorig jaar voor 425,9 miljoen euro aan Franse wapens heeft uitgegeven. Saoedi-Arabië is de grootste afnemer met een totale uitgave van 703,9 miljoen euro. De Verenigde Staten hebben met een bedrag van 433,6 miljoen euro net iets meer geld uitgegeven aan wapens van Franse makelij dan Marokko.

Uit het verslag blijkt ook dat Frankrijk in 2020 voor 4,9 miljard euro aan wapens heeft verkocht. Dit is een daling van 8,3 miljard euro (41%) ten opzichte van de inkomsten uit de wapenverkoop in 2019. Een belangrijke oorzaak voor deze daling is het uitbreken van de coronaviruspandemie, meldt het persbureau AFP.

"Dit resultaat, lager dan in de voorgaande jaren, wordt gedeeltelijk verklaard door de beperkingen die verband houden met de wereldwijde gezondheidscrisis die verschillende wapenvooruitzichten tot 2021 heeft teruggedrongen, als gevolg van de opschorting van commerciële besprekingen en beslissingen over bijbehorende investeringen", staat er te lezen in het jaarverslag van het Franse ministerie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team