Zoeken

"Marokko-bashing": Hafid Derradji onder vuur

18 augustus 2021 - 15:40 - Marokko

©

Marokkaanse journalisten van het wereldwijde netwerk van sportkanalen van de Qatarese mediagroep beIN, hebben gereageerd op de lastercampagne van de Algerijnse sportcommentator Hafid Derradji tegen Marokko. De hashtag #Derradjicrossedlines werd gelanceerd om hem op te roepen een punt te zetten achter deze hetze.

Hafid Derradji voert een lastercampagne tegen Marokko op internet. Hij noemde Marokkaanse ambtenaren zionisten, na de normalisering van de diplomatieke betrekkingen tussen het koninkrijk en Israël. Hij heeft Algerije ook verzocht om de grenzen tussen Rabat en Algiers gesloten te houden en beweerde dat Marokko geen hulp heeft gezonden aan zijn land, wat onwaar is. Koning Mohammed VI heeft twee Canadairs gemobiliseerd om Algerije te helpen bij de bestrijding van branden, maar de Algerijnse autoriteiten hebben geen toestemming gegeven.

Lees ook: Koning Mohammed VI spreekt Tebboune over branden in Algerije

Deze opmerkingen hebben geleid tot een reactie van de Marokkaanse journalisten van beIN Sports. Zij herinneren de Algerijnse sportcommentator eraan dat Marokko een "rode lijn" is. "Wie heeft u gezegd dat wij de grenzen wel willen openen met mensen zoals u?", aldus Mohammed Ammor tegen Derradji. Hij legt uit dat Koning Mohammed VI heeft opgeroepen tot heropening van de grenzen, om redenen die de Algerijnse sportcommentator niet eens begrijpt.

Amine Sebti, een andere Marokkaanse journalist voor beIN Sports, schrijft in een Facebookbericht, dat hij dit onderwerp al eerder behandelde om de personen die zijn land aanvallen en belasteren omwille van bekende doeleinden, van antwoord te dienen. En hij zal niet aarzelen om dat opnieuw te doen. Youssef Ait Elhaj, een andere Marokkaanse journalist van het Qatarese netwerk, sluit zich daarbij aan. Alle drie willen ze een einde maken aan de lastercampagne tegen het koninkrijk.

Lees ook: Grenzen Marokko-Algerije: nieuwe oproep van Koning Mohammed VI

Samir Bennis, specialist in buitenlands beleid, riep alle Marokkanen op om de hashtag "Derradjicrossedlines" te gebruiken om de vijandigheid van de Algerijnse journalist tegen Marokko aan de kaak te stellen. De hashtag werd in het leven geroepen en is inmiddels door duizenden Marokkanen en niet-Marokkanen gebruikt. Sommigen roepen beIN Sports op om Hafid Derradji te straffen voor zijn vijandige uitlatingen, terwijl anderen een rechtszaak tegen hem willen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team