Zoeken

Bijna 70% Marokkanen tegen heropening grenzen met Algerije

2 augustus 2021 - 19:40 - Marokko

©

In totaal is 67% van de Marokkanen tegen de heropening van de grenzen tussen Marokko en Algerije. Koning Mohammed VI pleitte in zijn toespraak ter gelegenheid van het Troonfeest op 31 juli, voor een heropening van de grenzen.

Deutsche Welle Arabic verrichtte een dag na de toespraak van Koning Mohammed VI, een online peiling uit op een steekproef van 1200 mensen. 67% van de Marokkaanse deelnemers verklaarde tegen de heropening van de grenzen met Algerije te zijn. Slechts 33% wil dat de grenzen tussen de twee buurlanden weer open gaan.

Lees ook: Volledige Troonfeest-toespraak Koning Mohammed VI (video)

In Algerije ligt het aantal mensen die tegen een heropening zijn, een stuk hoger, met 83% tegen en slechts 17% voor, aldus het onderzoek van Deutsche Welle Arabic.

"Geen enkele logica kan de actuele situatie verklaren. Bovendien zijn de redenen die tot de sluiting van de grenzen hebben geleid, oud en hebben gen reden meer om te bestaan.", verklaarde Koning Mohammed VI in zijn toespraak, ter gelegenheid van de 22e verjaardag van zijn troonsbestijging.

De monarch riep verder op om "wijsheid en de superieure belangen" van beide landen te laten prevaleren. De grenzen tussen Marokko en Algerije zijn sinds de zomer van 1994 gesloten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team