Zoeken

Marokkaanse ambassadeur weigert Algerijnse minister Lamamra te ontmoeten

26 augustus 2021 - 10:40 - Marokko

©

Ramtane Lamamra, Algerijnse minister van Buitenlandse Zaken, heeft Mohamed Ait Ouali, Marokkaanse ambassadeur in Algiers, ontboden naar aanleiding van het besluit van Algerije om de betrekkingen met Marokko te verbreken. De Marokkaanse diplomaat heeft de uitnodiging afgeslagen.

Kort na de bekendmaking van het besluit van de Algerijnse regering om de diplomatieke betrekkingen met Marokko te verbreken, heeft Ramtane Lamamra de ambassadeur van het koninkrijk in Algiers, Mohamed Ait Ouali ontboden. De diplomaat koos ervoor om niet op dat verzoek in te gaan, meldt Le360.

Lees ook: Algerije verbreekt diplomatieke banden met Marokko

"De weigering van de Marokkaanse ambassadeur is begrijpelijk. De Algerijnse minister van Buitenlandse Zaken had de ambassadeur van het koninkrijk moeten ontbieden vóór de persconferentie waarop hij de verbreking van de diplomatieke betrekkingen tussen Algiers en Rabat aankondigde. Niet na de persconferentie. Dat is niet gebruikelijk in de diplomatie," merkt een voormalig diplomaat op.

Lees ook: Algerije: redenen van vebreking betrekkingen met Marokko

Het hoofd van de Algerijnse diplomatie, Ramtane Lamamra, kondigde dinsdag aan dat zijn land het besluit heeft genomen om zijn diplomatieke betrekkingen met Marokko te verbreken. Algiers verwijt Rabat met name de steun van Omar Hilale, permanente vertegenwoordiger van Marokko bij de Verenigde Naties, aan het "dappere Kabylische volk", de uitspraken van de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken tijdens zijn bezoek aan Rabat en andere oudere incidenten, zoals de schending van de Algerijnse vlag op het consulaat van Casablanca in 2013. Rabat verklaarde na de persconferentie "nota te hebben genomen" van dit "unilaterale besluit".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team