Zoeken

Qatar verwerpt klachten uit Marokko tegen Hafid Derradji

5 februari 2022 - 09:00 - Wereld

©

Qatar heeft geweigerd de klachten van Marokko te behandelen tegen de Algerijnse sportjournalist Hafid Derradji, die ervan beschuldigd wordt Marokkaanse vrouwen te hebben beledigd.

Volgens door Hespress geciteerde bronnen hebben de Qatarese autoriteiten besloten niet in te gaan op de eis om juridische stappen te ondernemen tegen de commentator, die ervan wordt beschuldigd met zijn uitspraken, de waardigheid van Marokkaanse vrouwen te hebben geschonden.

Lees ook: "Marokko-bashing": Hafid Derradji onder vuur

De klagers uit Marokko hadden een Qatarese advocaat ingehuurd om de zaak te behandelen. De Qatarese justitie "weigerde echter de klacht te aanvaarden" en "eiste dat de Marokkaanse ambassade, als officiële vertegenwoordiger van het koninkrijk, een rechtszaak zou aanspannen".

Doha eiste tevens dat de advocaat die de strafvervolging had moeten inleiden, dit in Marokko zou doen en vervolgens de klacht zou doorzenden aan de procureur-generaal van Qatar, in het kader van de justitiële samenwerking.

Lees ook: Marokkaanse vrouwen "mannendievegges" volgens Egyptenaren

Meerdere Marokkanen die in Qatar wonen hebben ook een klacht ingediend tegen Hafid Derradji, maar die werd eveneens verworpen door de Qatarese justitie, die de zaak weigert te behandelen, aldus dezelfde bronnen.

Het is niet de eerste keer dat Hafid Derradji onder vuur komt te liggen voor omstreden uitspraken. De sportjournalist voert al maanden een lastercampagne tegen Marokko op internet. Hij noemde Marokkaanse ambtenaren zionisten, na de normalisering van de diplomatieke betrekkingen tussen het koninkrijk en Israël. Hij heeft Algerije ook verzocht om de grenzen tussen Rabat en Algiers gesloten te houden en Marokko ervan beschuldigd zijn land niet te hebben geholpen tijdens de dodelijke branden in augustus vorig jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team