Zoeken

In Marokko opgepakte verdachte is schutter kinderfeestje in Nederland

10 augustus 2023 - 22:30 - Marokko

©

Een verdachte die door de Nederlandse autoriteiten werd gezocht voor een schietincident tijdens een kinderfeestje in Bergen op Zoom in 2015, is woensdag in Marokko gearresteerd. Nederland zal zijn uitlevering aanvragen.

De 42-jarige man is sinds 27 juni 2015, dag van de schietpartij waarbij twee mannen werden neergeschoten, van de radar verdwenen. Christo H werd actief gezocht door de Nederlandse politie en justitie. Hij was in 2018 bij verstek veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf.

Lees ook: Noorden van Marokko opgeschrikt door nieuwe aardbevingen

Volgens getuigen was er een ruzie ontstaan tussen de dochter van een van de slachtoffers en een jongen uit de buurt die de verdachte kende. De situatie kalmeerde maar Christo H kwam terug met een wapen en opende het vuur op twee mannen. Beiden overleefden de aanval maar raakten zwaargewond

Tegen Christo H. was een arrestatiebevel uitgegeven. Het Openbaar Ministerie had een beloning van 10.000 euro beloofd aan wie zou helpen de verdachte te lokaliseren en te arresteren. De veertiger zou heel die tijd in Marokko ondergedoken hebben gezeten.

Lees ook: Brit opgepakt voor gijzelen Marokkaanse Nederlander in Tanger

Zijn arrestatie was mogelijk dankzij een "uitstekende samenwerking tussen de Marokkaanse politie en FastNL, het Nederlandse Fugitive Active Search Team". De Nederlandse autoriteiten zullen zijn uitlevering aan Marokko vragen. De twee landen hebben in juni een overeenkomst gesloten voor de uitlevering van criminelen.

Bladna.nl