Zoeken

Zoon Ridouan Taghi in Dubai gearresteerd, Nederland eist hem op

12 september 2023 - 23:00 - Wereld

©

De oudste zoon van Ridouan Taghi is aangehouden in Dubai en zou daar al sinds eind juli vastzitten. Nederland beschouwt hem als een belangrijke speler binnen de organisatie van zijn vader. De arrestatie van de zoon is een harde klap voor Ridouan Taghi’s criminele organisatie, en hiermee is mogelijk de belangrijkste vertrouweling van het kopstuk gearresteerd.

Sinds de arrestatie van Ridouan Taghi in 2019 heeft de recherche gezocht naar degenen die de criminele activiteiten van de organisatie voortzetten. Er werd vermoed dat, ondanks Taghi’s arrestatie, de drugshandel doorging. Vooral de oudste zoon, Faissal, werd gezien als een cruciale speler hierin.

Lees ook: Mocro Maffia: nieuwe advocaat voor Ridouan Taghi

De recherche beschouwt de 22-jarige Faissal als de ’tweede man’ van de organisatie. Hij zou ook medeverantwoordelijk zijn voor het beheer van het enorme vermogen van de organisatie. Ook blijkt uit ontsleutelde berichten dat hij betrokken was bij financiële transacties en communicatie tussen zijn vader en anderen.

De arrestatie van Faissal is een zware slag voor de organisatie van Taghi, die de laatste twee jaar actief werd aangepakt door de Nederlandse autoriteiten. Deze arrestatie werd mogelijk gemaakt door recente overeenkomsten tussen Nederland en de Verenigde Arabische Emiraten.

Lees ook: Taghi ontkent contact met neef in Marokko

Dubai is al lang een toevluchtsoord voor internationale drugshandelaren, maar Nederlandse criminelen die zich er schuilhielen werden zelden vervolgd. Eind 2019 kon Ridouan Taghi wel naar Nederland gehaald worden omdat de Verenigde Arabische Emiraten hem tot ongewenst vreemdeling hadden verklaard. Dubai zou intussen hebben geweigerd om Faissal aan Nederland uit te leveren, omdat de verdenkingen niet ernstig genoeg zijn. Tegen die beslissing is hoger beroep aangetekend.

Bladna.nl