Zoeken

Marokkaanse Nederlander leidde Europa’s grootste illegale IPTV-netwerk

20 augustus 2023 - 20:00 - Wereld

©

In Nederland zal volgend jaar de rechtszaak van start gaan tegen Hicham O., het Marokkaanse brein achter het grootste illegale IPTV-netwerk van Europa. De andere verdachten in deze zaak zullen afzonderlijk terechtstaan.

Hicham O., beheerder en aandeelhouder van Globe Datacenter en Satellite Wholesale BV in Almere, twee bedrijven die het doelwit waren van invallen, is een van de vier verdachten die in mei vorig jaar door de Nederlandse autoriteiten zijn gearresteerd, meldt Le Desk. Hij wordt hij beschuldigd van het witwassen van meer dan 17,5 miljoen euro.

Lees ook: Marokkanen binnenkort zonder IPTV?

Na de hoorzitting van deze week weigerde de Nederlandse justitie alle verzoeken om de 30-jarige verdachte op borgtocht vrij te laten. De verzoeken waren door de verdediging gerechtvaardigd door "psychische problemen". De rechtbank weigerde hem vrij te laten uit vrees dat hij naar Marokko zou vluchten, zoals bleek uit onderschepte gesprekken met zijn familie.

Volgens de aanklager wil Hicham O. in Marokko zijn IPTV-activiteit opnieuw opstarten, wat een maandelijkse omzet van een half miljoen euro zou betekenen, waarvan 200.000 euro nettowinst. Hij zou daarmee in de behoeften van zijn familie hebben willen voorzien. De volledige rechtszaak tegen de Marokkaans-Nederlandse man is gepland voor volgend jaar. Andere verdachten die ook bij deze zaak betrokken zijn, worden afzonderlijk berecht.

Lees ook: Duizenden Marokkanen verliezen toegang tot IPTV, ook in Europa

Het netwerk van Hicham O. was een van de grootste IPTV-netwerken van Europa en bood diensten aan talloze kleinere IPTV-verkopers die 1,3 miljoen abonnees bedienden. Na de ontmanteling van zijn netwerk, waarbij meer dan 1200 servers offline werden gehaald, "kregen klanten plotseling een zwarte scherm te zien".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team