Zoeken

Marokko levert voortvluchtige uit aan Nederland

22 januari 2024 - 13:30 - Marokko

©

Christo Hülters, een 43-jarige man uit Bergen op Zoom, is na acht jaar opsporing en een recente arrestatie in Marokko, uitgeleverd aan Nederland.

De verdachte werd in december 2018 bij verstek veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf voor een dubbele poging tot doodslag, gepleegd in juni 2015 tijdens een kinderfeestje in Bergen op Zoom. De aanleiding voor het geweld was een ruzie tussen kinderen in een speeltuin, waarbij H. twee mannen neerschoot.

Lees ook: Gevaarlijke gewapende Nederlander op de vlucht in Marokko?

Sinds het incident was Hülters voortvluchtig en bleef hij buiten bereik van de Nederlandse justitie. Na uitgebreid politieonderzoek, dat resulteerde uit nauwe samenwerking tussen de Marokkaanse politie en een speciaal team van de Nederlandse politie, werd hij uiteindelijk in augustus 2023 gelokaliseerd en gearresteerd in de Marokkaanse stad Meknes.

Lees ook: In Marokko opgepakte verdachte is schutter kinderfeestje in Nederland

Hülters werd na zijn aankomst op Schiphol overgedragen aan de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) om zijn straf uit te zitten. Zijn arrestatie kwam niet voort uit een tip, ondanks dat hij al jaren op de Nationale Opsporingslijst stond en het Openbaar Ministerie een beloning van 10.000 euro had uitgeloofd voor informatie die tot zijn aanhouding zou leiden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team