Zoeken

Brit opgepakt voor gijzelen Marokkaanse Nederlander in Tanger

27 juli 2023 - 20:00 - Marokko

©

Een 26-jarige Brit van Marokkaanse afkomst is zondag op de luchthaven Tanger-Ibn Batouta gearresteerd op verdenking van gijzeling, mishandeling en beroving onder dreiging van een steekwapen.

Volgens de nationale veiligheidsdienst DGSN had de verdachte twee personen, waaronder een Nederlander van Marokkaanse afkomst, onder valse voorwendselen naar een appartement in Tanger gelokt. Hij beloofde een financiële transactie te regelen, waarbij hij nationale valuta zou omzetten in digitale munteenheid. Vervolgens zou hij de twee slachtoffers hebben vastgehouden en beroofd met behulp van geweld. Hij werd daarbij geholpen door meerdere medeplichtigen.

Lees ook: Crimineel met 10 arrestatiebevelen opgepakt in Nador

Onderzoek naar de zaak leidde tot de identificatie van de hoofdverdachte, die op de luchthaven Tanger-Ibn Batouta werd gearresteerd, net voordat hij het land zou verlaten.

Lees ook: Nederland blokkeert uitlevering in Spanje opgepakte Marokkaanse Nederlander

De verdachte is in hechtenis genomen voor verder onderzoek door de gerechtelijke politie van Bni Makada in Tanger, onder toezicht van het Openbaar Ministerie. Het onderzoek zal meer duidelijkheid geven over de feiten in deze zaak en moet leiden tot de identificatie en arrestatie van de vermoedelijke medeplichtigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team