Zoeken

Marokko introduceert snelle antigeen coronatests

30 oktober 2020 - 19:00 - Marokko

©

Marokko is voorbereidingen aan het treffen om op korte termijn antigeen testen af te kunnen nemen. Dit is een voordeligere en snellere manier om mensen te testen op het coronavirus dan de huidige PCR-tests. Volgens de Marokkaanse minister van Volksgezondheid Khalid Aït Taleb worden er op dit moment drie antigeen testen geëvalueerd in het Pasteur Instituut in Casablanca.

Vanwege de hoge circulatie van het coronavirus in verschillende steden en regio’s is het belangrijk dat Marokkanen sneller op het virus getest kunnen worden. De snelle tests zijn met name nodig om de wintergolf van het coronavirus, die door de WHO is aangekondigd, het hoofd te kunnen bieden.

Op verzoek van de Marokkaanse Vereniging voor Medische Wetenschappen worden drie antigeen tests tegen Covid-19 geëvalueerd, aldus het Institut Pasteur in Casablanca. Het doel van de evaluatie is om de gevoeligheid en specificiteit van elke test te verifiëren, uit steekproeven van een voldoende grootte, meldt Media24.

De proefpersonen die meewerken aan de evaluatie zullen zowel een PCR-test als een antigeen test af laten nemen. Vervolgens zullen de resultaten van de twee tests met elkaar worden vergeleken. De WHO heeft aangegeven dat snelle antigeen tests een gevoeligheid van minstens 80% en een specificiteit van minstens 99% moeten hebben, zo meldt Medias24.

De antigeen tests kunnen worden uitgevoerd in apotheken, dokterspraktijken, klinieken, eerstehulpafdelingen van ziekenhuizen en medische analyselaboratoria. Na 15 tot 20 minuten levert de test al een resultaat.

Hoe de tests ingezet gaan worden hangt af van de ontwikkeling van de uitbraak in Marokko en eventuele wijzigingen van de strategie om het coronavirus in te dammen. Het is te verwachten dat in eerste instantie vooral kwetsbare mensen die in de risicogroep vallen van de tests gebruik kunnen maken. Op deze manier moeten ernstige infecties worden voorkomen omdat het mogelijk wordt om sneller in te grijpen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team