Zoeken

Marokko en Israël willen een militaire basis opzetten bij Melilla

21 november 2021 - 12:00 - Marokko

©

Marokko versterkt zijn militaire samenwerking met Israël verder. Na de aankoop van Israëlische drones en de bestelling van kamikaze-drones, is het koninkrijk samen met zijn nieuwe partner van plan om een militaire basis te bouwen in de buurt van Melilla.

Rabat en Tel Aviv bereiden samen de bouw voor van een militaire basis in de buurt van de stad Melilla, zo schrijft El Español. Dit nieuws komt een paar dagen voor het eerste bezoek van de Israëlische minister van Defensie, Benny Gantz, aan Marokko, dat gepland staat op 24 en 25 november.

Lees ook: Israëlische minister van Defensie Benny Gantz in Marokko verwacht

"De verwachting is dat Benny Gantz zich er tijdens deze officiële reis toe verbindt om het geavanceerde Iron Dome luchtverdedigingssysteem aan Marokko te leveren. Dat systeem wordt momenteel geproduceerd voor de Verenigde Staten," meldt de gespecialiseerde website Info Defensa. Het medium voegt eraan toe dat er ook "nieuwe overeenkomsten zullen worden ondertekend tussen Israël en Marokko, voor de installatie van een fabriek voor de vervaardiging van militaire drones in het koninkrijk, met inbegrip van kamikaze drones.

Lees ook: Marokko wil Israëlische antiraketsysteem "Iron Dome" aanschaffen

De nieuwe overeenkomst die met Israël zal worden ondertekend "gaat nog een stap verder dan de Abraham-akkoorden die Marokko in oktober 2020 met de Verenigde Staten ondertekende en die tot 2030 de routekaart zijn van de twee landen op defensiegebied". Rabat zorgde de afgelopen jaren voor de vernieuwing en de modernisering van het materiaal en de uitrusting van de Royal Armed Forces, waarvan Frankrijk, de Verenigde Staten en Israël de belangrijkste leveranciers zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team