Zoeken

Marokko: afslachten honden verboden

5 december 2020 - 16:20 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft het gebruik van vuurwapens en sterke verdovende middelen verboden bij het afmaken van zwerfhonden.

In een ministeriële nota riep het departement van minister Abdelouafi Laftit van Binnenlandse Zaken gemeenten en hun gezondheidsdiensten op om minder gevaarlijke en alternatieve methoden te gebruiken. Dit doet hij in reactie op kritiek van nationale en internationale dierenwelzijnsorganisaties.

Verschillende dierenactivisten kwamen in opstand tegen het grote bloedbad dat veroorzaakt werd door het afmaken van zwerfhonden in Marokko. "Deze praktijk heeft burgers altijd van streek gemaakt," schreef het collectief van Oujda in een petitie ondertekend door meer dan 50.000 mensen. Ze worden afgemaakt met geweerschoten of met Strichtine, een overdreven krachtig barbituraat, waardoor de honden meer dan drie dagen in doodsangst doorbrengen.

Er is een overeenkomst getekend door het ministerie van Binnenlandse Zaken, de ministeries van Landbouw en Gezondheid en de Nationale autoriteit voor dieren, met betrekking tot de implementatie van de TNR (Trap Neuter Release). Dat is een oplossing die wordt gebruikt om zwerfdierenpopulaties onder controle te houden. Het proces bestaat uit het vangen van de dieren, het euthanaseren van de gevaarlijkste dieren en het steriliseren en vaccineren van andere dieren voordat ze worden vrijgelaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team