Zoeken

Marokko maakt werk van bestraffen onder-presterende ambtenaren

27 januari 2021 - 11:20 - Marokko

©

Marokkaanse functionarissen die hun opdrachten niet hebben uitgevoerd worden gesanctioneerd. Dit is onderdeel van het nieuwe beleid dat onlangs is ingevoerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Volgens de krant Assabah zijn er al een twintigtal ambtenaren bestraft. Sommigen van hen zijn voor de tuchtraad van het ministerie van Binnenlandse Zaken verschenen. Als de gehele operatie is afgerond zal de identiteit van de betrokken functionarissen worden onthuld. De sancties die tot nu toe zijn opgelegd zijn ontslag, schorsing, degradatie en een waarschuwing voor minstens zes ambtenaren.

Een bron binnen het ministerie van Binnenlandse Zaken benadrukt dat het opleggen van de straffen strikt volgens de regels van de grondwet gebeurt en dat er geen sprake is van vergelding zoals door sommigen wordt gesuggereerd. Als uit onderzoek blijkt dat een ambtenaar de gestelde doelen niet heeft behaald worden sancties opgelegd, meldt dezelfde bron.

De bedoeling van de operatie is om de efficiëntie van de diensten van het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken te verbeteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team