Zoeken

Eindelijk een asiel voor zwerfhonden in Casablanca

6 mei 2021 - 15:40 - Marokko

©

Geconfronteerd met een probleem van zwerfhonden en andere dieren in de stad en haar omgeving, wil de stadsgemeente Casablanca een opvangcentrum voor dieren bouwen in Mejjatia.

De oprichting van het dierenasiel zal 8 miljoen dirham kosten en zal onderdak bieden aan honden en andere zwerfdieren die nu vertoeven in de straten van de stad, de steegjes van de clandestiene soeks of onder de daken van vervallen huizen. Volgens het dagblad Assabah zal het asiel worden uitgerust met moderne en specifieke voorzieningen voor het welzijn van dieren. Het zal worden gefinancierd door Casa Environnement voor 5,4 miljoen dirham en de Directie van de plaatselijke overheden voor 2,6 miljoen dirham.

In de krant wordt benadrukt dat de stad al actie heeft ondernomen met het oog op de oprichting van dit opvangcentrum voor zwerfdieren in de gemeente Mejjatia. Er is reeds een partnerschapsovereenkomst opgesteld met de plaatselijke ontwikkelingsmaatschappij Casa Environnement. Het toekomstige dierenasiel zal beschikken over een afdeling met speciale kooien voor gevaarlijke honden, een stal voor ezels en andere dieren van dezelfde soort, een veterinair centrum en een technische eenheid die zich zal bezighouden met de resten van dode dieren.

De dieren waarop deze zorg betrekking heeft, zijn de dieren die op straat worden gevangen en de dieren die worden opgevangen in de oude slachthuizen, waarvan de gebouwen als historisch erfgoed van de stad zijn aangemerkt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team