Zoeken

Lockdown Marokko heeft zware gevolgen voor zwerfhonden

1 juni 2020 - 20:00 - Marokko

©

Zwerfhonden in Marokko worden dubbel gestraft tijdens de lockdown. De dieren hebben geen eten meer en worden door de autoriteiten massaal afgeslacht.

Honden die op straat leven in Marokko hebben sinds de afkondiging van de noodtoestand geen toegang meer tot voedselresten van cafés en restaurants. Zwerfhonden worden in sommige steden ook nog steeds afgeslacht en vergiftigd door de autoriteiten.

Officieel heet het ministerie van Binnenlandse zaken de slachting van zwerfhonden verboden. Toch wordt er nog met regelmaat op de dieren gejaagd, met name in Sidi Rahal, Dar Bouazza en Sidi Bouknadel.

L’Opinion vernam van Habiba Tazi, mede oprichtster van de dierenvereniging ADAN, dat 90 procent van de zwerfhonden in Marokko heel erg lijden onder de lockdown. De dieren hebben honger en worden door de autoriteiten bedreigd.

Ook hebben veel mensen, uit vrees met het coronavirus besmet te raken, hun dieren op straat achtergelaten of aan ADAN toevertrouwd. Karima Lebbar, hoofd van de hygiëne en gezondheidsafdeling in Rabat, bevestigt dat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team